Democrația la 18 ani

Democrația la 18 ani a fost un proiect organizat pe o perioadă de 4 luni la aniversarea “majoratului” României după Revoluția din 1989, cu scopul promovării democrației participative în rândul liceenilor din clasele a X-a şi a XI-a din 10 de licee gălățene.

Ne-am dorit să creștem nivelul de conștientizare al acestora cu privire la importanța participării civice și politice, informarea lor privind normele constituționale și mijloacele de participare la viaţa democratică a comunităţii din care fac parte și formarea unor atitudine în acest sens.

Partener în proiect a fost Centrul educaţional din cadrul Direcţiei de relaţii publice a Camerei Deputaţilor, care a găzduit o vizită și o sesiune de informare pentru elevii înscriși în proiect.

În cadrul concursului cu tema „Democraţia – instrucţiuni de utilizare”, am cunoscut mulți liceeni creativi și implicați, care și-au prezentat proiectele de promovare a participării democratice. Dintre aceștia, 30 au participat la un training de 3 zile în Bucureşti și la o vizită la Parlament.

Ne-am bucurat să acordăm suport, feedback și consiliere echipelor de liceeni care au dezvoltat ulterior propriile proiecte civice.