Despre noi

Viziune

Antreprenoriat și responsabilitate în abordarea problemelor publice.

Credem că o comunitate sau o cetate prosperă se construiește prin auto-guvernare și inițiativă civică, în grupuri „la firul ierbii” care își definesc propriile aspirații sau probleme, dezvoltă viziunea despre comunitatea dorită și formulează propriile răspunsuri pentru a se apropia de realizarea acesteia.

Misiune

Misiunea Asociaţiei pentru Participare Civică este promovarea antreprenoriatului public și a participării civice în România.

Obiective

• Formarea competențelor civice în rândul cetățenilor români;
• Creșterea capacității grupurilor mici de a dezvolta inițiative publice;
• Promovarea unei culturi politice, economice și civice bazată pe valorile libertății, democrației, responsabilității și inițiativei private.

Echipa

Aura Matei

Aura lucrează în mediul nonguvernamental de peste 15 ani cu rol de leadership și management. A dezvoltat și implementat proiecte educaționale finanțate prin Fondul Social European în ultimii 9 ani și participat sau condus proiecte de cercetare variate: de la cercetare în domeniul social, evaluare de programe și proiecte, până la cercetare de piață sau în domeniul politicilor publice. Este doctor în sociologie al Universității București.

În 2007, alături de un grup de colegi și prieteni preocupați de mediul lor de acțiuni, a fondat Asociația pentru Participare Civică și a dezvoltat primele sale proiecte în cadrul APC. În 2017 și-a asumat rolul relansării și dezvoltării organizației.

Radu Chitic

Violeta Chiriloaie

Radu a lucrat în ultimii 5 ani preponderent cu liceeni și persoane defavorizate în cadrul mai multor proiecte finanțate prin Fondul Social European, sau voluntar atunci când nu exista finanțare. Ocazional a participat la proiecte de cercetare în domeniul educațional sau electoral. Este licențiat în sociologie la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați.

S-a alăturat Asociației pentru Participare Civică în 2018, unde dorește să combine interesele sale în domeniile educațional și civic.

Violeta este antreprenor și consultant în marketing și management de peste 15 ani. Antreprenoriatul social și politic este deopotrivă între preocupările ei, fiind parte a unor inițiative noi din aceste domenii. Violeta este licențiată în științe politice a Universității București, a urmat un program masteral în comunicare audio-video la SNSPA și în prezent scrie o teză de doctorat la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București. Violeta s-a alăturat asociației în 2017 și își dorește continuarea inițiativelor ei din domeniul social și educațional.