Educația între stat și piață (webinar)

  • Scris de:admin
  • 2:53 pm

Asociația pentru Participare Civică și Institutul Român pentru Educație și Incluziune Socială vă invită la evenimentul organizat vineri, 7 decembrie a.c.,în cadrul proiectului „Implicare civică pentru formularea propunerilor alternative de politici publice în educație”. Vă propunem o dezbatere despre tema descentralizării în educație și despre diversitatea modelelor de implicare civică atât în furnizarea educației, dar și în participarea la deciziile publice.

Căutăm răspunsuri exploratorii privind felul în care politicilor publice pot valorifica relația de complementaritate dintre învățământul public și educația, cu sau fără scop patrimonial, din sectorul privat.

Invitații prezintă studiul exploratoriu „Modele de implicare comunitară și participare la procese decizionale” realizat în cadrul proiectului și pun lupa asupra unui model privat și descentralizat de succes, cel al Asociației Române pentru Dezbateri, Oratorie și Retorică și a asociațiilor care o compun: modelul educației deliberative în România și metodele prin care acestea sprijină inovația, creativitatea, abilitățile de leadership și gândire critică în rândul tinerilor.

Pentru ca discuția să fie ușor de accesat din orice loc, aceasta va lua forma unui webinar organizat pe platforma Youtube. Canalul Politici pentru Educație poate fi accesat la următoarea adresă:

https://www.youtube.com/channel/UC2Wr5xkCc1B3jxDpcPaicrQ

Tot ce trebuie să faci este să accesezi canalul de Youtube al proiectului vineri, 7 decembrie, când ne vei găsi într-o transmisiune live. Poți să alegi dintre cele două webinarii pe care le-am pregătit: fie cel care începe la 11:00, fie cel care începe la ora 17:00.

Pentru înscrieri, te rugăm să completezi formularul Google, pe care îl poți accesa aici:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdst-jc2DbJAWDVF8cF-3TI7TAh_q092_2Vp3r5Di_D6Wexiw/viewform?usp=sf_link

Durata unui webinar este de aproximativ o oră și jumătate.

Ești binevenit/ă să participi cu comentarii, sugestii, observații sau propuneri mai complexe.

Publicat in: Uncategorized